|
Névnapi vendégvárásra készült ez a sütemény, ami osztatlan sikert
aratott !!!
Habos-diós szelet
Hozzávalók:
- egy 5 tojásból készült sárga piskóta,
- 4,5 dl tej, 9 dkg liszt, 30 dkg darált dió, 1 evők. rum,
- 1 cs. vaníliás cukor, 25 dkg porcukor,
- 25 dkg margarin, 0,5 dl növényi tejszín.
Elkészítése:
Már előző nap megsütöm a szokásos piskótámat.
A lisztet csomómentesre keverem a tejjel és sűrű masszává főzöm, a legvégén pedig hozzáadom a darált diót is, majd elzárom a gázt és hagyom kihülni.
A porcukrot a puha margarinnal kikeverem és amikor a diós krém kihül, akkor a kettőt összekeverem, hozzáadom a rumot és a vaníliás cukrot is.
Ezt a diós krémet rákenem a piskótámra és a tetejére a keményre felvert tejszínhabot rásímítom.
Én pirított, apróra vágott dióval díszítettem a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá !!!
| |