|
Ht sszeszedtem a btorsgomat s nekifogtam a mzes lapok stsnek !
Kellemes csaldst okozott, nem szakadt szt egy lapom se s mskor is fogok ilyet stni, mert szeretem a mzes stemnyeket !

Mzes krmes
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 1 kvsk. szdabikarbna, s,
- 6 dkg margarin, 10 dkg cukor, 4 evk. mz,
- 2 tojs, 3-4 evk. tejfl.
- 3 ppos evk. liszt, 5 dl tej, 20 dkg margarin,
- 15-20 dkg porcukor, pici rum.
Mz:
- 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor,
- 2 evk. kakapor, 1 evk. tej.
Elksztse:
A lisztbe keverem a szdabikarbnt s egy csipet st.
sszemorzsolom a margarinnal, majd hozzadom a cukrot s a szobahmrsklet mzet, a tojsokat s tejfllel sszelltom a tsztt, majd berakom a htbe. n ezt mg elz este megtettem s msnap stttem ki.
A liszthez aprnknt hozzkeverem a tejet s a rumot, hogy csommentes legyen, majd srre fzm s kirakom hlni.
A margarint kikeverem a porcukorral s a mr kihlt fztt krmhez keverjk, hogy csommentes legyen.
A tsztmat kiveszem a htbl s az egyharmadt kinyjtom.
Jl be kell lisztezni a deszkt alatta s stpaprra tenni s mg azon is nyjtottam s azon stttem meg, gy azzal egytt cssztattam le a tepsim htuljrl.
8-10 perc alatt meg is slt egy lap, csak rzsasznre stttem meg ket.
Egy tlcra leraktam egy lapot s a krm felt elkentem rajta, majd jtt a msodik lap, erre jn a krm msik fele s lezrom az ptmnyemet a fels lappal.
A mz hozzvalit felfzm s 2-3 percig bugyborkosan fzm, majd leveszem a tzrl, s ha mr hlt egy kicsit, akkor lekenem a lap tetejt.
Msnapra puhul meg s szpen lehet szeletelni.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |