|
Volt már egy pár sült nyuszi próbálkozásom, de ezt az elkészítési módot most próbáltam ki és nekünk ez jött be a legjobban ! ! !
Részeges nyuszi
Hozzávalók:
- egy kisebb nyuszi (kb.2 kg-os),
- húsos szalonna, fokhagyma, rozmaring,
- só, bors, olivaolaj, száraz fehérbor.
- kb. 1 kg burgonya, só, bors, füstölt ízű sültburgonya fűszer.
Elkészítése:
A nyuszit előző este feldarabolom (a nyaki-mellkasi részből és a májból levest főztem).
A húsdarabokat sűrűn megtűzdeltem húsos szalonnával és felszeletelt fokhagymával. Megsóztam, megborsoztam és még rozmaringágakkal is megtűzdeltem és ment a hidegre.
Másnap egy nagyobb tepsibe öntök egy kis olívaolajat és belepakolom a husikat és öntök alá úgy 1 dl bort, lefedem és berakom sülni.
Amikor már félig megpuhult, akkor egy nagyobb zacskóba beleteszem a vastagabb szeletekre vágott burgonyákat és rárakom a fűszereket. Befogom a száját a zacskónak és jól összemaszírozom a krumplit a fűszerekkel.
Kiveszem a nyuszis tepsimet és körérendezem a fűszeres burgonyákat.
Amikor már megpuhult minden, akkor leveszem a fedelet és megpirítom a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá ! ! !
| |