|
Ezt a stit Tcskbogr oldaln talltam s mivel a fagyasztmban pont 4 darab tojsfehrje pihent, meg kellett csinlni, aminek akkor sikere lett, hogy 24 rn bell el is fogyott mind, pedig csak mi ettk ! ! !
Kszi a receptrt !

Mrvnyos habcsk
Hozzvalk:
- 4 tojs fehrjje, 20 dkg porcukor, 10 dkg csoki,
- egy csipetnyi s, pr csepp citroml.
Elksztse:
A tojsfehrjket reggel kivettem a fagyasztbl s 4-5 ra krl elkezdtem egy kis sval s pr csepp citromlvel habb verni.
Kzben vzgz fltt elkezdtem felolvasztani a csokit.
A porcukrot aprnknt adagolom a habhoz s addig verem, amg szp fnyes, borotvahab llag nem lesz.
Kt nagy tepsit kiblelek stpaprral s odaksztem.
A hab tetejre vkony cskokat csurgatok s kb. a csoki 1/3-t hasznlom fel. Egy hurkaplcval pedig sszekcolom a csoki cskokat a hab fels rtegvel, hogy mrvnyos legyen. Kt kanl segtsgvel kis gombcokat rakok a tepsibe.Amikor elfogy a hab csokis teteje, akkor megint becsokizom a hab tetejt s bemrvnyozom. Mg mindig marad 1/3 a csokibl, mert ezt a mveletet mg egyszer elvgzem.
Nekem 2 gztepsivel lett.
Amikor az egyik teli lett, akkor beraktam a hideg stbe 120 fokra, lgkeverssel, de amikor a msik tepsi is ksz lett, akkor azt 10-15 perc eltrssel beraktam az els tepsi al. gy az els tepsi 45 perc, alatt lett ksz, a msodik pedig 15 perc mlva.
Tkletes lett az llaga, kvl ropogs, bell egy kicsit mg lgy. Ezutn minden habcskot gy fogok stni !
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |