|
Ezt a receptet is a sajt s csaldom kedve szerint ksztettem el, nem az eredeti recept alapjn, ami nagyon jl sikerlt !

Hagyms-sonks burgonyaleves
Hozzvalk:
- 1 fej vrshagyma, 1 fej lilahagyma, 20 dkg fstlt sonka,
- 40 dkg burgonya, s, bors, trkony, bazsalikom,
- olaj, 1 kis db. tejfl, 1 tmls sajt.
Elksztse:
A hagymkat felszeletelem s kevs olajon megpirtom. Hozzadom a kis kockkra felvgott sonkt s tovbb pirtom. Majd belerakom a felkockzott burgonyt s felntm 2 liter vzzel.
Miutn felftt, kis gzra veszem s befszerezem (btran, csak a sval kell vatosan, attl fggen, hogy mennyire ss a sonka).
Ha mr minden majdnem puha, akkor a tejfllel kikavarom a sajtot (lehet brmilyen zests, nekem most fokhagyms-zldfszeres volt), s egy kevs levessel kikavarom, majd hozzadom a leveshez.
J tvgyat kvnok hozz ! ! !
| |