| Úgy készítettem, ahogyan Anyukám elmondta semmi faxni, csak egyszerű, de nagyszerű tartalmas leveske ! ! !
Lencseleves füstölt finomságokkal
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse, 25 dkg füstölt sonka,
- 20 dkg füstölt kolbász, só, bors,
- 2 evők. liszt, 3 evők. olaj, 1 db tejföl,
- kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
- 1 babérlevél.
Elkészítése:
A lencsét már előző este beáztatom vízbe.
Másnap leszűröm és odarakom úgy 1,5 liter vízzel főni és beledobálom a következő dolgokat:
felkockázott sonka, felszeletelt kolbász, a hagymák egészben, babérlevél és a fűszerek.
Lassan puhár főzöm az egészet.
Közben a lisztből és az olajból rántást csinálok, amit ha kihült a tejföllel keverek ki. A forró levesből merőkanállal kiveszek és ezzel keverem ki a rántást, majd az egészet beleöntöm a levesbe.
Újra felfőzöm az egészet és már
készen is van !
Ecettel savanyúbbra, tejjel lágyabbra ízesíthetjük, ki hogy szereti !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |