| gy ksztettem, ahogyan Anyukm elmondta semmi faxni, csak egyszer, de nagyszer tartalmas leveske ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1290688214_06839.jpg)
Lencseleves fstlt finomsgokkal
Hozzvalk:
- 30 dkg lencse, 25 dkg fstlt sonka,
- 20 dkg fstlt kolbsz, s, bors,
- 2 evk. liszt, 3 evk. olaj, 1 db tejfl,
- kis fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
- 1 babrlevl.
Elksztse:
A lencst mr elz este beztatom vzbe.
Msnap leszrm s odarakom gy 1,5 liter vzzel fni s beledoblom a kvetkez dolgokat:
felkockzott sonka, felszeletelt kolbsz, a hagymk egszben, babrlevl s a fszerek.
Lassan puhr fzm az egszet.
Kzben a lisztbl s az olajbl rntst csinlok, amit ha kihlt a tejfllel keverek ki. A forr levesbl merkanllal kiveszek s ezzel keverem ki a rntst, majd az egszet belentm a levesbe.
jra felfzm az egszet s mr
kszen is van !
Ecettel savanybbra, tejjel lgyabbra zesthetjk, ki hogy szereti !
J tvgyat kvnok hozz !
| |