| Megkóstolás céljából vettem Pangasius (cápaharcsa) filét és úgy gondoltam egyszerű módon készítem el ! ! !
Pangasius filé sörbundában
Hozzávalók:
- 1 kg-os pangasius halfilé, só, bors,
- halak fűszerkeverék, 1 citrom,
- 15 dkg liszt, 1,5 dl sör, 3 tojás,
- egy tányér liszt, olaj.
Elkészítése:
A halat nagyobb szeletekre vágtam, meglocsoltam citrommal, sóztam, borsoztam és halak fűszerkeverékkel beszórtam.
A lisztet a tojássárgájákkal és a sörrel, meg egy kis sóval kikeverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem és egy lapáttal beleforgatom a lisztes masszámhoz.
Egy mélyebb lábasban olajat hevítek, és a halszeleteket előbb lisztbe, majd a sörtésztába mártom és nagy lángon kisütöm.
Párolt rizzsel és tartár mártással tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |