| A habcsók receptja alapján csináltam azért, hogy fogyjon a mogyorókrémem !
Mogyorós habtallér
Hozzávalók:
- 3 db hideg tojásfehérje, egy csipet só,
- 18 dkg porcukor, 3 evők. ecet,
- 2 púpozott evők. darált dió.
- mogyorókrém.
Elkészítése:
A hideg tojásfehérjéket gőz fölött a sóval elkezdem felverni. Amikor már kezd keményedni, akkor apránként beleszitálom a porcukrot és hozzáadom az ecetet is.
Addig verem, amíg olyan nem lesz, mint egy fényes borotvahab.
Ekkor leveszem a gőzről és egy nagy lapáttal óvatosan beleforgatom a diót, amitől egy kicsit meglágyul, de nem kell megijedni !
Sütőpapíros tepsibe evőkanállal halomokat rakok, amiket a kanál hátuljával ellapítok.
Hideg sütőbe rakom, én egyszerre két tepsivel raktam, légkeveréses 180 fokra, majd 10 perc múlva levettem 150 fokra és egy fakanállal kitámasztottam a sütő ajtómat. Így sütöttem még vagy fél órát.
Meg kell várni, amíg kihül, különben ragad a papírhoz.
Ezután mogyorókrémmel megkentem őket és összeragasztottam.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |