| A barackos csíkos szelet receptjét alakítottam át egy kicsit, az én kedvem szerint és mint később kiderült a családoméért is ! ! !
Barackos ünnepi sütemény
Hozzávalók:
- 5 tojás, 25 dkg porcukor, 5 evők. forró víz,
- 18 dkg liszt, 1 evők. kakaó, csipet só.
- 2 cs. vaníliás pudingpor, 1 evők. liszt,
- 1 cs. vaníliás cukor, 7 dl tej,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 db barackbefőtt.
- kocka alakú háztartási keksz, 0,5 dl kávé,
- 0,5 l Hulala tejszín, tortabevonó.
Elkészítése:
A piskótáját már előző nap megsütöttem a szokásos módszerrel, a 32x20 cm-es tepsimben.
Másnap a pudingporral, a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral kemény pudingot főzök és kirakom hűlni.
A margarint kikeverem a porcukorral.
A barackokat kicsi kockákra vágom.
Amikor a puding kihült, akkor mindet összekeverek és rásímitom a barna piskótámra. Kirakom a tetejét a kekszekkel és lekenem a kávéval.
Felverem a tejszínt és rásímitom a kávés kekszre és mehet éjszakára a hűtőbe.
Másnap egy kis csokit olvasztok fel és kidíszítem a tetejét.
Fontos, hogy egy éjszakát álljon, hogy a keksz megpuhúljon és összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |