| Felszaporodott a tojsfehrjm a fagyasztban, gyht kerestem egy receptet amihez felhasznlhatom ket ! ! !

Habos baracklepny
Hozzvalk:
- 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, csipet s,
- 6 dkg porcukor, 1 tojs, 1 db. konzerv srgabarack,
- baracklekvr, 4 tojsfehrje, 15 dkg porcukor.
Elksztse:
A lisztbe teszem a st s belemorzsolgatom a margarint, majd hozzadom a porcukrot s a tojst. (Ha nagyon kemny tejjel szoktam lgytani a tsztn !)
A kidolgozott tsztmat folpackba csomagolva min. 30 percre htbe rakom.
Egy kzepes tepsit kiblelek stpapirral, de ez el is hagyhat, ki is lehet margarinozni.
A stmet 180 fokra melegtem fel.
A tsztt kinyjtom s a tepsimbe tertem, megkenem jl a lekvrral s kirakom a felszeletelt barackokkal.
Kb. fl rt kell stni, ekzben a tojsfehrjket elkezdem egy csipet sval kemny habb verni s amikor mr kemny,akkor aprnknt hozzadom a porcukrot, s kemny, fnyes habb verem.
gy fl ra mlva kivettem a tepsimet s megnztem az aljt, hogy megslt-e. Akkor j, ha mr vilgos barna, zsemle szn.
Ekkor rraktam a tojshabot, elsmtottam a tetejn s ment vissza a stbe.
Addig stm mg, amg a hab kezd barnlni a tetejn.
J tvgyat kvnok hozz !
| |