| A receptet a Sütigyár oldalán találtam, mert kerestem szilvalekváros sütit. Olyat szerettem volna, amilyet még nem sütöttem. Tényleg a hájashoz hasonlít, csak könnyebb a tésztája és még tojás sem kell bele ! ! !
Hamis hájas
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (fele sima,fele rétes), csipet só,
- 10 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 evők. ecet,
- 6 evők. víz, szilvalekvár, porcukor.
Elkészítése:
A tésztáját előző nap este be kell gyúrni és éjszakára hűtőbe rakni. A lisztbe teszek egy kis sót és összegyúrom a margarinnal. Hozzáadom a porcukrot és az ecettel és a vízzel lágyabb tésztává gyúrom. Folpackba csomagolom és a hűtőbe rakom.
Másnapra megkeményedik, de szobahőmérsékleten egyből felenged. Vékonyra nyújtom és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Mindegyik kör alsó szélét megvizezem, teszek bele egy kis kanál lekvárt és összeragasztom.
180 fokos, előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben sütöm, úgy 10-12 perc alatt. Nekem 3 tepsi lett, pontosan 56 db.
Ahogy kisül porcukorba forgatom és már készen is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |