| Egy kicsit több munkát igényel, mint a hagyományos zserbo, de megéri a fáradozást, mert egy isteni sütit kapunk ! ! !
Grízes zserbo
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt, 35 dkg margarin, só, 1 cs. sütőpor,
- 1 cs. szárított élesztő, 2 tojás sárgája, 5 dkg porcukor,
- kb. 1 dl tej.
- 8-10 evők. darált dió, 6-8 evők. cukor,
- baracklekvár.
- 6 evők. gríz, 0,5 l tej, 5 evők. cukor,
- 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor.
Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a margarinnal.
A tojást, a pocukrot belekeverem és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk így reggelig a tészta elvan a hűtőben !
Másnap a grízből és a tejből, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok és kirakom hűlni.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm, úgy hogy közzé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot.
A tetejére csokimázt tettem.
Másnap lehet szeletelni és enni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |