| Egy kicsit tbb munkt ignyel, mint a hagyomnyos zserbo, de megri a fradozst, mert egy isteni stit kapunk ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1274617554_00159.jpg)
Grzes zserbo
Hozzvalk:
- 60 dkg liszt, 35 dkg margarin, s, 1 cs. stpor,
- 1 cs. szrtott leszt, 2 tojs srgja, 5 dkg porcukor,
- kb. 1 dl tej.
- 8-10 evk. darlt di, 6-8 evk. cukor,
- baracklekvr.
- 6 evk. grz, 0,5 l tej, 5 evk. cukor,
- 1 cs. vanlis cukor, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor.
Elksztse:
A lisztben elkeverem a stport, egy csipet st, az lesztt s sszemorzsolgatom a margarinnal.
A tojst, a pocukrot belekeverem s a tejjel knnyen kezelhet tsztt lltok ssze.
Legjobb, ha ezt elz este megcsinljuk gy reggelig a tszta elvan a htben !
Msnap a grzbl s a tejbl, a cukorral s a vanlis cukorral sr tejbegrzt csinlok s kirakom hlni.
A tsztmat 4 egyenl rszre veszem s kettesvel kistm, gy hogy kzz kenem a lekvrt s megszrom dival.
Teht lett 2-2 lapom, ami kztt lekvr s di van.
A margarint kikeverem a porcukorral s sszekeverem a mr kihlt tejbegrzzel.
A tepsiben utoljra slt dupla lapomra kenem a fehr krmet s rteszem a msik dupla lapot.
A tetejre csokimzt tettem.
Msnap lehet szeletelni s enni !
J tvgyat kvnok hozz !
| |