| Most stttem elszr lapokat s rjttem, hogy nem is olyan nagy dolog ! ! !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1270903911_05926.jpg)
Karamells szelet
Hozzvalk:
- 60 dkg liszt, 10 dkg zsr, 25 dkg porcukor,
- 3 tojs, 1 cs. stpor, 1 cs. vanlis cukor, (tej),
- 1 l tej, 5 evk. cukor, 15 dkg liszt.
Elksztse:
A lisztbe keverem a stport s a vanlis cukrot, s sszemorzsolgatom a zsrral. Ezutn belekeverem a porcukrot s a tojsokat is beletm. Ekkor mr kezd sszellni, de nekem tenni kellett hozz egy evkanl tejet is.
Hrom fel veszem a tsztt s kln-kln kinyjtom s kistm ket, forr 190 fokos stben, gy 8-10 perc alatt.
A krmhez az 1 dl tejet kikeverem a liszttel, egy nagyobb lbasban.
Egy msik lbasban a cukrot elkezdem felmelegteni, s stt barnra karamellizlom, lland kevers kzben.
A maradk 9 dl tejet nagyon vatosan, aprnknt adagolom hozz, mert habzik nagyon.
A karamell a hideg tej miatt megszilrdul egy kicsit, de kevergetve jra ssze tudjuk melegteni, s jra folys lesz.
Egy merkanllal a lisztes keverkhez adagolom, s csommentesen elkeverem, az egsz masszt s kis gzon sr krmm fzm.
Ezzel a krmmel tltm meg a lapokat, ami msnapra majd meg fogja puhtani.
A tetejre csokimzt tettem.
J tvgyat kvnok hozz !
| |