|
Ez a leves is Alízt dicséri és nem engem, bár egy kicsit tovább fejlesztettem, és igen tartalmasat és finomat alkottam !
Húsgombócos gulyásleves
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús, só, bors, olaj,
- 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, kömény,
- 3 db répa, 3-4 szem burgonya, 2 evők. gulyás-krém,
- 1-2 tojásból galuska.
Elkészítése:
Kevés olajon elkezdem pirítani a hagymát, és közben a húst sózom, borsozom és kis golyókat formázok belőlük, és a hagymára dobálom őket. Ezután már csak óvatosan, rázogatva fehérre sütöm a gombócokat. Pirospaprikát dobok rá, és annyi vízzel engedem föl, hogy éppen ellepje őket, és megszórom őrölt köménnyel és sózom, borsozom. Kis gázon, fedő alatt félpuhára főzöm a gombócokat. Közben a répát és a burgonyát felszeletelem, illetve felkockázom. Előbb a répát adom hozzá, majd a krumplit és annyi vízet, amennyi levest szeretnék. Hozzáadom a gulyás-krémet és készre főzöm. Nekem nem lett elég sűrű, ezért 1 tojásból galuskát főztem a végén bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
(Ez a receptem megjelent a "Küldd be a recepted !" című újság 2011. decemberi számában.)
| |