| Kolozsvárinak én neveztem ki, mert azt tettem bele, és isteni íze volt tőle !
Kolozsvári bableves
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab, 25 dkg füstölt kolozsváriszalonna,
- 2 db répa, maradék házi szalámi, só, bors,
- pirospaprika, fehérborecet, 1 db tejföl,
- 2 evők. liszt, 3 evők. olaj.
Elkészítése:
A babot odateszem főni a kolbászkarikákkal, és a felszeletelt szalonnával. Hozzáadom a szeletelt répát, és megfűszerezem és fedő alatt majdnem puhára főzöm.
Közben csinálok egy kis rántást, amit pirospaprikával fűszerezek. Ha kihűlt beleteszem a tejfölt, és azzal berántom a levest. A végén szoktam még ízesíteni egy kis borecettel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |