| Tudom, hogy ez egy nagyon egyszer, s htkznapi leves, de neknk az egyik kedvencnk, s a gyerekek is imdjk !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1262261556_09962.)
Savany krumplileves
Hozzvalk:
- 5-6 szem burgonya, 20-25 dkg kolbsz,
- 1 kis fej vrshagyma, 3 evk. liszt, 1 babrlevl,
- 3-4 evk. olaj, 4 evk. fehr-borecet, fl dl tej,
- s, 1 tesk. srtett paradicsom, 2 db tojs.
Elksztse:
A felkockzott burgonykat odateszem 1,5 liter vzbe fni.
Hozzadom a babrlevelet, a srtett paradicsomot, az egszben hagyott vrshagymt, s elkezdem fzni. Ha mr felftt, akkor kis gzra veszem, megszom, s beledobom a felkockzott kolbszt.
Kzben a lisztbl s az olajbl vilgos rntst ksztek, amit ha kihlt egy kis tejjel engedek fl.
Ha mr minden puha, akkor beleteszem a rntst, s azzal is felforralom, majd kisebb gzra veszem s vatosan beleteszem a tojsokat, amivel egy darabig nem szabad keverni, azrt hogy egyben maradjanak.
Ezutn keverem bele a borecetet, kzben folyamatosan kstolom, nehogy tl savany legyen.
J tvgyat kvnok hozz !
| |