| Tudom, hogy ez egy nagyon egyszerű, és hétköznapi leves, de nekünk az egyik kedvencünk, és a gyerekek is imádják !
Savanyú krumplileves
Hozzávalók:
- 5-6 szem burgonya, 20-25 dkg kolbász,
- 1 kis fej vöröshagyma, 3 evők. liszt, 1 babérlevél,
- 3-4 evők. olaj, 4 evők. fehér-borecet, fél dl tej,
- só, 1 teásk. sűrített paradicsom, 2 db tojás.
Elkészítése:
A felkockázott burgonyákat odateszem 1,5 liter vízbe főni.
Hozzáadom a babérlevelet, a sűrített paradicsomot, az egészben hagyott vöröshagymát, és elkezdem főzni. Ha már felfőtt, akkor kis gázra veszem, megsózom, és beledobom a felkockázott kolbászt.
Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítek, amit ha kihült egy kis tejjel engedek föl.
Ha már minden puha, akkor beleteszem a rántást, és azzal is felforralom, majd kisebb gázra veszem és óvatosan beleteszem a tojásokat, amivel egy darabig nem szabad keverni, azért hogy egyben maradjanak.
Ezután keverem bele a borecetet, közben folyamatosan kóstolom, nehogy túl savanyú legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |