| Most készítettem először, de nagyon finom lett !
A receptet Zsuzsitól a Receptvilágból vettem, és tökéletes !
Köszönet érte ! ! !
Karácsonyi mézes
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor,
- 3 egész tojás, 4 nagy evők. méz, pici só,
- 2 teásk. szódabikarbóna, 2 teásk. mézes fűszerkeverék,
- 1 tojásfehérje, pici só, 6-7 közepes evők. porcukor.
Elkészítése:
A lisztbe teszem cukrot, a vaníliás cukrot, a pici sót, a szódabikarbónát, és a mézes fűszerkeveréket, és az egészet összekeverem.
Beleütöm a tojásokat, és hozzá adom a mézet, és az egészet kézzel összeállítom. Ha keménynek érezzük, ne tegyünk hozzá semmit, mert ahogy a méz felmelegszik benne, úgy fog lágyulni a tésztánk. Az összeállított tésztát beraktam egy egész éjszakára a hűtőbe.
Másnap lisztezett deszkán, csak az 1/3-át kinyújtom, jó vékonyra, a többit vissza teszem a hűtőbe, hogy ne melegedjen.
Ezután jön a babra munka, a kiszurkálás !
Sütőpapírozott tepsibe rakom őket, és csak ekkor gyújtom be a sütőmet 175 fokra.
A tészta másik felét is ketté vágom, és csak ilyen adagokba nyújtom, és szúrkálom ki, mert ha a tészta felmelegszik, akkor nehéz lesz vele dolgozni.
Ha a sütőm felmelegedett, akkor kezdem el őket sütni, de vigyázva, mert ha már elkezdenek barnúlni, akkor már szinte jók is !
Az első tepsinek 8-9 perc, a többinek még annyi sem kell, mert már forró a sütő.
A tepsiben hagytam kihűlni, (3 tepsi lett), és csak másnap díszítettem ki.
A tojásfehérjét csipet sóval, elkezdem felverni, és apránként hozzá adom a porcukrot.
Éppen hogy folyós, fehér, fénylő krémet kell kapni, és ezzel tetszés szerint lehet díszíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |