| Egy kis csavarral egy más ízvilágú levest kaphatunk, ha egy kis változatosságra vágyunk.
Paprikás borsóleves
Hozzávalók:
- 40-50 dkg borsó, 4-5 csirkemáj, 2 db szárny,
- 3 répa, 1 evők. liszt, 1 teásk. pirospaprika,
- egy marék levestészta, só, bors, olaj.
Elkészítése:
Az olajon elkezdem párólni a karikákra vágott répát, és a borsót. Hozzáadom a szárnyakat, és együtt pirítom tovább.
Kisebbre veszem a gázt, és egy púpos evőkanál lisztet adok hozzá, és azzal is pirítom egy kicsit, majd rádobom a pirospaprikát is.
Felöntöm kb. 2 liter vízzel, de csak apránként, kevergetve.
Felfőzöm, majd belerakom a májakat, fűszerezem, és lassú tűzön főzöm tovább.
Ha már minden puha, akkor belefőzöm a tésztát is.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |