| Könnyen elkészíthető, akár - félig-meddig - már az előző napon.
Ráadásul még jól is néz ki, akár vendégek elé is fel lehet tálalni.
Szóval nyugodt szívvel ajánlom !
Hagymás csirke
Hozzávalók:
- 6-7 csirkedarab, liszt, 1 fej vöröshagyma,
- 3 tojás, olaj, 1 kis db. tejföl, bacon szalonna,
- só, bors, fokhagyma-kocka.
Elkészítése:
A csirkedarabokat sózom, borsozom, lisztbe hempergetem, és kevés olajban kisütöm. A hagymát nagyon apróra vágom, és hozzákeverem a felvert tojásokhoz, amibe belemorzsolok még egy fokhagyma-kockát, és sózom, és borsozom.
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt fektetek, és a hagymás tojásba mártott húsokat belerakom. A maradékhoz keverem a tejfölt, és az egészet rákenem a húsok tetejére.
Nekem nem volt itthon bacon szalonna, így főtt-füstölt császárszalonna csíkokat fektettem az egész tetejére.
Alufóliával fedtem le, és jó 45 percig sütöttem.
Ha már puhák a húsok, akkor leveszem az alufóliát, és a tetejüket megpirítom egy kicsit.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |