| Finom, krémes, és simogató leves, hideg, nyirkos estékre, és ebédekre !
Tejfölös karfiolleves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol, 3 répa, 1 zöldség, só, bors,
- 1 csirkeaprólék, 1 fej vöröshagyma, olaj,
- 1 marék száraztészta, 1 leveskocka,
- 1 teásk. pirospaprika, 1 kis pohár tejföl.
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom, és elkezdem pirítani az olajon. Hozzáadom a csirke aprólékot (akár szárnyakat is lehet).
Beleteszem a kockára vágott répákat, és a zöldséget, és a kisebb rózsákra szedett karfiolt.
Kevés párolás után, felöntöm 2 liter vízzel, és felfőzöm az egészet.
Ha felfőtt, akkor kis gázra veszem, és sózom, borsozom, és pirospaprikázom, és beleteszem a leveskockát.
Ha már minden majdnem puha, akkor beledobom a tésztát, és azzal is főzöm egy kicsit. Veszek ki a levéből, és abba keverem ki a tejfölt, és az egészet beleöntöm a levesbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |