| Volt mg a kamrm mlyn kt csomag tiramisu z pudingpor, amit nem tudom milyen elgondolsbl vettem, s mr nagyon el akartam hasznlni.
gyht kreltam egy stemnyt, ami igen finom lett !

Kekszes tiramisu-szelet
Hozzvalk:
Tszta:
- 5 db tojs, 25 dkg porcukor, csipet s,
- 5 evk. forr vz, 18 dkg liszt, fl cs. stpor.
Krm:
- 6 dl tej, 2 cs. tiramisu z pudingpor,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
- hztartsi keksz, rum.
Tetejre:
- 1 tbla fehr csoki, 3 evk. olaj, sznes szrcukor.
Elksztse:
Mint mindg, most is elre dolgoztam, s mr 2 nappal eltte megstttem a pisktt. Nem rom le, hogyan, mert mr annyiszor lertam. Na, j mgis:
Porcukor, vz, tojssrgja, s,ezt alaposan kikeverem. Hozzadom a liszt, s stpor keverkt, sszekeverem.
vatosan beleforgatom a tojsfehrje, kemny habjt, s megstm, a 23x36- cm- es tepsimbe.
Msnap a krmet elksztem:
A tejben srre fzm a pudingporokat, s flreteszem hlni.
A margarint kikeverem a porcukorral, s aprnknt belekavarom a kihlt pudingot. Nekem olyan kemny lett a puding, hogy a kzi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.
A pisktmat gy vgtam kett, hogy az als lapja vastagabb legyen. Ezt az als lapot, finoman meglocsoltam rummal, s rkentem a fele krmet, s kiraktam szgletes hztartsi kekszel, majd rkentem a maradk krmet is, s bebortottam a fels lappal.
Gz fltt olvasztottam meg a csokit, s hozzadtam az olajat, majd a sti tetejre kentem. Megszrtam szrcukorral, s mehet a htbe.
Fontos, hogy egy jszakt gy lljon a htbe, hogy a keksz, megpuhljon a krmtl.
J tvgyat kvnok hozz !
| |