| Most kerlt elszr a kezembe szzpecsenye, ht elkezdtem nzeldni, hogy mit lehet csinlni vele.
Vgl ennl ktttem ki, mert nem akartam, hogy szraz legyen.
gy benne maradt a hs minden ze, s zamata, s vajpuha lett.

Szzies csomagok
Hozzvalk:
- 50-60 dkg-os szzpecsenye, 50 dkg gomba,
- 15-20 dkg csszrszalonna, 1 nagy fej vrshagyma,
- s, bors, kakukkf, aluflia.
Elksztse:
Elz nap a szzpecsenyt jjnyi vastag rmkre vgtam, s enyhn kiklopfoltam, de csak vatosan. Besztam, s a htben altattam.
Msnap a gombt megpucoltam, s felszeleteltem, s besztam, hogy essen egy kicsit ssze.
A hsokat elvettem, s letptem egy nagyobb darab aluflit.
2-3 szelet szalonnval gyaztam meg, erre kt szelet hs kerlt, amit sztam, borsoztam. Hagymval tertettem be, s egy kupac gombt tettem mg r, amit sztam, borsoztam, s kakukkfvel megszrtam. Lazn becsomagoltam, de gy, hogy azrt ne legyen sehol sem lyuk. Mg pr ilyen csomagot csinltam, aztn bekapcsoltam a stmet 200 fokra, s a maradk csomagot is elksztettem.
Beraktam ket slni, s 30 perc alatt kszen is lettek. Ekkor kicsit kinyitottam ket, mert a gomba sok levet enged, s mg 15 percig stttem, hogy fje el a levt.
Igazn omls, zamatos z hs lett, s mg gy is maradt alatta egy kis szaft, amit a kretre lehet nteni.
TIPP:
Tehetnk bele paradicsomot, sajtot is, vagy akr paprikt is.
J tvgyat kvnok hozz !
| |