| letem els bablevese, ami egszen finom lett !

Kolbszos bableves
Hozzvalk:
- fl kg Juliska-bab, 1 fel vrshagyma, s, bors,
- 2-3 gerezd fokhagyma, pr zellerlevl, olaj,
- 5 evk. liszt, egy szl enyhn csps, lngolt kolbsz,
- 2 dl tej, telzest.
Elksztse:
Egy fazkba rakom a megtiszttott, feldarabolt babot, a nagyobb darabokra vgott, lebrztt kolbszt, az egszben hagyott hagymkat, s a zellerlevelet. Rntk gy 1,5-2 liter vizet, s lekezdem fzni.
Kzben, vagy 6 evkanl olajbl, s 5 evkanl lisztbl rntst ksztek, amit hagyok kihlni.
Ha felftt a leves, akkor fszerezem meg, s tovbb fzm, lass tzn, amg meg nem puhul minden.
Ezutn a rntst felengedem a tejjel, s a leves levvel, csommentesre kavarom, s belentm a levesbe.
Mr csak eggyet kell rottyannia, s kszen is van !
J tvgyat kvnok hozz !
| |