| Régi nagy kedvencem, és most végre el is készítettem, igaz spagettivel, de így láttam biztosnak azt, hogy a gyerekek is megegyék !
Paradicsomos húsgombóc spagettivel
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (sertés, pulyka), 10 dkg rizs,
- 1 tojás, só, bors, cukor, 1liter paradicsomlé,
- 4 evők. olaj, 3 evők. liszt, spagetti.
Elkészítése:
A húst összekeverem a rizzsel, a sóval, borssal, és a tojással.
Teniszlabda nagyságú golyókat formázok belőlük, de ezt már előző este megcsinálom.
Másnap odateszem a (házi) paradicsomlét, egy kis sóval, és 2 evők. cukorral, és ha már fő, akkor belerakom a gombócaimat, és mérsékelve a tüzet, puhára főzöm őket. Ezt úgy ellenőrzöm, hogy egy gombócot ketté vágok.
Közben az olajból és a lisztből rántást készítek.
Ha a gombócok már készen vannak, akkor kiszedem őket, és a maradék levet besűrítem a rántással.
A gombócokat visszarakom, egyet még rottyantok rajta, és készen is van.
Nem voltam biztos, hogy a gyerekek enni fogják, ezért spagettit főztem hozzá, mert azzal mindent megesznek.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |