| Ezt a receptet Alíznál találtam, és nyugodt szívvel kipróbáltam, hiszen az ő ételei tuti jók ! Szerintem nagyon ideális vendégváráshoz is , és az íze, mennyei ! ! !
Füstös-bazsalikomos csirke
Hozzávalók:
-6-8 csirkealkatrész (comb, mell), liszt, só, bors,
- olaj, 1 evők. szárított bazsalikom, 1 nagy fej
vöröshagyma, 1 húsleveskocka + 2 dl víz,
- 1 db tejföl, 20 dkg füstölt sajt,
- 1 evők. paradicsompüré.
Elkészítése:
A húsokat a csont mellett bevagdosom, de ki is lehet őket csontozni. Sózom, borsozom, és lisztben meghempergetem őket. Kevés olajon mindkét oldalukat szépen átsütöm.
Eddig, akár előző nap is eljuthatunk !
A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra szelt hagymát, és hozzá dobjuk a bazsalikomot, és a paradicsompürét.
Ha egy kicsit már ezek is pirúltak, akkor meleg vízben feloldom a leveskockát, és az egészet beleöntöm, és felforralom.
Egy magasabb falú tepsibe lerakom a húsokat, és ráöntöm az egészet. Alufóliával letakarom, és 200 fokon puhára sütöm.
Ha már puha, akkor a reszelt sajtot belekeverem a tejfölbe, és minden hús tetejére kenek belőle, és fedetlenül sütöm tovább. Ha már szép rózsaszín, akkor már készen is van.
Nekem sajnos, már egy kicsit pirosas lett, de azért még nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |