| Ez egy gombs rntottval tlttt, slt, prolt karaj,
lecss gyon !

Zsolnai tlttt karaj
Hozzvalk:
- 5 vastagabb szelet karaj, s, bors, kakukkf,
- 25 dkg gomba, 2 db tojs, 1 fej vrshagyma,
- 3 db kzepes paradicsom, 3-4 db fehr paprika,
- 4 gerezd fokhagyma, 1 tesk. pirospaprika, olaj,
- fl pohr tejfl, 1-2 evkanl liszt.
Elksztse:
Elz este a vastagabb karajszeletekbe zsebet vgok, s vatosan kiklopfolom, hogy nehogy sztszakadjanak.
Beszom, s borsozom ket, s a htbe rakom.
Msnap fl fej, finomra szelt vrshagymt, egy pici olajon elkezdek pirtani, majd hozzadom a fokhagymt, s a felszeletelt gombt, s ha mr elftte a levt, akkor szom, borsozom, s kakukkfvezem, s rtm a tojsokat, s kemnyebb rntottt ksztek.
Elveszem a hsokat, s betltm a hsszeletekbe, s kt fogpiszklval sszetzm a szjt.
Egy magas fal, nagy serpenybe teszek kevs olajat, s a hsok mindkt oldalt tpirtom rajta, majd kiszedem ket.
A maradk olajba belerakom a finomra szelt vrshagyma msik felt, s elkezdem pirtani, majd hozzadom a felszeletelt paradicsomot, s paprikt, s a pirospaprikt.
Amikor mr engedett levet, akkor picit szom, s visszapakolom a hsszeleteket, s fl deci vizet teszek mg hozz, s fed alatt, tbb mint egy rt fzm.
Amikor mr puha a hs, akkor kiszedem ket, s a visszamaradt zldsges levet a liszttes tejfllel besrtem, s visszarakom a hsokat.
J tvgyat kvnok hozz !
| |