| Finom, és laktató étel, melyhez tésztát, vagy rizst javaslok, mert jó szaftos !
Hentes tokány
Hozzávalók:
- 10-15 dkg füstölt, húsos szalonna, olaj,
- 60 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma,
- 1 db fehérpaprika, 1 db paradicsom,
- 4-5 db savanyú uborka, só, bors, pirospaprika,
- 1-2 evők. liszt, 3 dl víz, 1 db leveskocka.
Elkészítése:
Pici olajon elkezdem sütni a felcsíkozott szalonnát, rádobom a finomra szelt hagymát, és együtt pirítom.
Hozzáadom a kockázott húst, és pirítom még egy kicsit, majd felöntöm a vízzel, és ha felforrt, akkor beleaprítom a leveskockát. Sózom, borsozom, és fedő alatt majdnem puhára főzöm.
Ekkor belerakom a felaprított paprikát, és a paradicsomot, és liszttel egy kicsit besűrítem a szaftját.
A legvégén teszek bele egy kis pirospaprikát, hogy legyen egy kis szine, és a felcsíkozott uborkákat.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |