| Ennek a sütinek akkora sikere volt, hogy két hét múlva, a névnapomon is ilyet kell süssek !
Fagyi szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás, 30 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, só,
- 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 10 evők. forró víz.
Krém:
- 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin,
- 1 cs. vaníliás cukor.
- 3 db tojássárgája, 3 dl tej, 4 evők. liszt.
Tetejére:
- 3 db tojásfehérje, 15 dkg porcukor, reszelt csoki.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A porcukrot, a vízzel, és a tojássárgájákkal, legalább 5 percig keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, és azt is a tojásos masszámba keverem, és hozzá adom a diót is.
A 32x20 cm-es tepsimet kibélelem sütőpapírral, és a sütőmet bekapcsolom 180 fokra.
A tojásfehérjéket kiveszem a hűtőből, és kemény habbá verem fel, amit egy nagy lapát segítségével, óvatosan beleforgatok a lisztes keverékhez.
Az egészet belerakom a tepsibe, és egyenletesen elkenem.
Nekem 20-25 perc alatt meg is sült.
A krémhez a 3 tojást szétválasztom, és a fehérjéket berakom a hűtőbe, egy csipet sóval.
A liszthez keverem a tojássárgájákat, és apránként a tejet, és csomómentesen elkeverem. Ezt sűrű krémmé főzöm, és elrakom hűlni.
A puha margarint habosra keverem a porcukorral, és a vaníliás cukorral, és apránként hozzákeverem az előbbi, már kihűlt masszát. Egy szép sárga, jó állagú krémet kell kapni, amit még be lehet rakni a hűtőbe, ha nem elég kemény.
A kihűlt, diós piskótámra rákenem ezt a sárga krémet, és berakom a hűtőbe.
Gőz fölött, kemény habbá verem a tojásfehérjéket, és a vége felé, apránként hozzá adom a porcukrot is.
Ha már jó kemény, és fényes, akkor ezt a sárga krémre kenem, és visszarakom a hűtőbe.
Jó hidegen kell enni, és vizes késsel szeletelni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |