| Nagyon egyszer tel, s mg a kret is megvan, egyszerre !

Grillcsirke zacskban
Hozzvalk:
- 6-8 csirkedarab (mell, comb), s, bors,
- 1 cs. grill fszerkeverk, 5-6 db burgonya,
- egy extra nagy mret stzacsk.
Elksztse:
A burgonykat megpucolom, s vastagabb hasbokra vgom.
A hsokat egy kicsit bevagdosom a csont mellett.
A zacsk szlt visszahajtom, s belepakolom az sszes hst, s a burgonykat.
A stmet bekapcsolom 200 fokra.
Rszrom a grill fszert, st, borsot, sszezrom a zacsk szjt, s jl sszekeverem ket.
Szinte belemaszrozom a hsba a fszereket, hogy mindentt jl rje, s a burgonykat is !
Lezrom a zacsk szjt, belefektetem egy tepsibe, s tbb helyen kiszrom a tetejt.
Berakom slni, s 40 percig r se nzek.
Ezutm kicsit kibontom a tetejt, s megllaptom, hogy a hs s a burgonya mr puha.
Ekkor teljesen leszedem a tetjrl a zacskt, s mr csak pirosra pirtom a stben.
A hs kvl ropogs, bell omls lesz, a burgonya pedig egy kicsit karamellizldik, s bell puha lesz.
Szerintem elronthatatlan tel, s elfoglalt tbbgyerekeseknek idelis, hiszen addig amg a stben van, foglalkozhatunk a csemetkkel !
TIPP:
A hs mell rpt is el tudok kpzelni !
J tvgyat kvnok hozz !
| |