| Nagyon egyszerű étel, és még a köret is megvan, egyszerre !
Grillcsirke zacskóban
Hozzávalók:
- 6-8 csirkedarab (mell, comb), só, bors,
- 1 cs. grill fűszerkeverék, 5-6 db burgonya,
- egy extra nagy méretű sütőzacskó.
Elkészítése:
A burgonyákat megpucolom, és vastagabb hasábokra vágom.
A húsokat egy kicsit bevagdosom a csont mellett.
A zacskó szélét visszahajtom, és belepakolom az összes húst, és a burgonyákat.
A sütőmet bekapcsolom 200 fokra.
Rászórom a grill fűszert, sót, borsot, összezárom a zacskó száját, és jól összekeverem őket.
Szinte belemaszírozom a húsba a fűszereket, hogy mindenütt jól érje, és a burgonyákat is !
Lezárom a zacskó száját, belefektetem egy tepsibe, és több helyen kiszúrom a tetejét.
Berakom sűlni, és 40 percig rá se nézek.
Ezutám kicsit kibontom a tetejét, és megállapítom, hogy a hús és a burgonya már puha.
Ekkor teljesen leszedem a tetjéről a zacskót, és már csak pirosra pirítom a sütőben.
A hús kívül ropogós, belül omlós lesz, a burgonya pedig egy kicsit karamellizálódik, és belül puha lesz.
Szerintem elronthatatlan étel, és elfoglalt többgyerekeseknek ideális, hiszen addig amíg a sütőben van, foglalkozhatunk a csemetékkel !
TIPP:
A hús mellé répát is el tudok képzelni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |