| Tartalmas leves, amihez elég sok minden kell, de nagyon finom, és kedvünkre variálható, hogy mit teszünk bele !
Minestrone leves
Hozzávalók:
- 15 dkg húsos szalonna, olaj, 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma, fél bögre rizs, só, bors,
- oregánó, 2 db répa, 2 db zöldség, 1 közepes cukkini,
- 5 db nagy paradicsom, 20 dkg főtt, füstölt lapocka,
- 1 db húsleveskocka, reszelt sajt.
Elkészítése:
Pici olajon elkezdem pirítani a vékonyra szelt szalonnát, és rádobom a felszeletelt vöröshagymát, a répát, és a zöldséget, és együtt pirítom őket.
Hozzáadom a rizst, és ha már az is pirult egy kicsit, akkor a felszeletelt fokhagymát, de azzal már csak egy kicsit pirítom, nehogy megégjen.
Fölengedem 2 liter vízzel, és elkezdem főzni.
Ha már felfőtt, akkor kis gázra veszem, megfűszerezem,és az oregánót nem sajnálom, és addig főzöm, amíg a rizs félpuha nem lesz.
Ekkor belerakom a felszeletelt cukkinit, és a megpucolt, és felszeletelt paradicsomot.
(Ha jó érett a paradicsom, akkor elég csak forró víz alá tenni, és már le is jön a héja !)
Ezután belerakom a felkockázott lapockát, amit ki is lehet hagyni, ha valaki nem akarja annyira laktatóra készíteni.
Összefőzzük újra, és már készen is van.
Tálalásnál még reszelt sajtot szórok rá, és már ehető is !
TIPP:
Ezeken kívűl lehet még bele rakni, borsót, káposztát, kukoricát, bármilyen babot, póréhagymát, a rizs helyett, pedig spagetti tésztát, ki mit szeret !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |