| Tartalmas leves, amihez elg sok minden kell, de nagyon finom, s kedvnkre varilhat, hogy mit tesznk bele !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1250537782_02549.jpg)
Minestrone leves
Hozzvalk:
- 15 dkg hsos szalonna, olaj, 1 fej vrshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma, fl bgre rizs, s, bors,
- oregn, 2 db rpa, 2 db zldsg, 1 kzepes cukkini,
- 5 db nagy paradicsom, 20 dkg ftt, fstlt lapocka,
- 1 db hsleveskocka, reszelt sajt.
Elksztse:
Pici olajon elkezdem pirtani a vkonyra szelt szalonnt, s rdobom a felszeletelt vrshagymt, a rpt, s a zldsget, s egytt pirtom ket.
Hozzadom a rizst, s ha mr az is pirult egy kicsit, akkor a felszeletelt fokhagymt, de azzal mr csak egy kicsit pirtom, nehogy meggjen.
Flengedem 2 liter vzzel, s elkezdem fzni.
Ha mr felftt, akkor kis gzra veszem, megfszerezem,s az oregnt nem sajnlom, s addig fzm, amg a rizs flpuha nem lesz.
Ekkor belerakom a felszeletelt cukkinit, s a megpucolt, s felszeletelt paradicsomot.
(Ha j rett a paradicsom, akkor elg csak forr vz al tenni, s mr le is jn a hja !)
Ezutn belerakom a felkockzott lapockt, amit ki is lehet hagyni, ha valaki nem akarja annyira laktatra kszteni.
sszefzzk jra, s mr kszen is van.
Tlalsnl mg reszelt sajtot szrok r, s mr ehet is !
TIPP:
Ezeken kvl lehet mg bele rakni, borst, kposztt, kukorict, brmilyen babot, prhagymt, a rizs helyett, pedig spagetti tsztt, ki mit szeret !
J tvgyat kvnok hozz !
| |