| Egyszer, de nagyszer sti, a gyerekek kedvence
(s az apukk ) !

Csokis szelet
Hozzvalk:
Tszta:
- 4 db tojs, 4 evk. forr vz, s,
- 8 lapos evk. cukor, 8 ppos evk. liszt,
- 1,5 evk. olaj, 1 cs. stpor, citroml.
Krm:
- 1 cs. csokolds pudingpor, 3 dl tej,
- 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Elksztse:
A tojsokat sztvlasztom, s a fehrjket egy pr csepp citrommal, berakom a htbe.
A srgjkat a cukorral, s a vzzel, legalbb 5 percig, habosra keverem.
Belerakom a lisztet, a stport, a st, s azzal is kikeverem.
A nagy gztepsimet betertem stporral.
A fehrjket kemny habb felverem, s egy nagy lapt segtsgvel, vatosan belekeverem a lisztes masszmba.
Egyenletesen eltertem a tepsimbe, s hideg stbe rakom, 160 fokra, ahol 20 perc alatt meg is sl.
Ezt akr elz nap is meg lehet stni.
A krmhez a tejben csommentesen elkeverem a pudingport, s sr krmm fzm, s ha kszen van, akkor folpackkal letakarom, hogy ne legyen brs.
A puha margarinba belekeverem a porcukrot, s aprnknt hozzkeverem a mr kihlt pudingot.
A kislt pisktmat hosszban kettvgom, hogy kt lap legyen belle, s ezzel a krmmel tltm meg.
J tvgyat kvnok hozz !
| |