| Mióta nagymamám meghalt, azóta nem ettem, pedig egyik nagy kedvencem ez az étel. Úgy gondoltam, megpróbálkozom vele, és teljesen olyan lett, mint amit ő csinált . . .
Császármorzsa
Hozzávalók:
- 3 db tojás, 10 dkg cukor, 4,5 dl tej,
- 30 dkb búzadara, olaj, 1 cs. vanilíás cukor,
- porcukor, lekvár, pár csepp citrom.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket, pár csepp citrommal, berakom a hűtőbe.
A sárgájához adom a cukrot, a vaníliáscukrot, és jól összekeverem,apránként a tejjel. Ha már egynemű elegyet alkot, akkor hozzá öntöm a búzadarát, és félreteszem legalább fél órára, hogy a dara, jól megszívja magát.
Ha már eltelt az idő, akkor a fehérjéket kemény habbá verem, és belekeverem a megduzzadt darához.
A legnagyobb serpenyőmbe pici olajat teszek, és ha már felforrósodott, akkor beleöntöm az egész masszát.
Közepes gázon két lapáttal kevergetem, és vagdosom.
Egy kicsit időigényes feladat, de lassan a folyós masszából, kezd összeállni a tészta.
15-20 perc kell, hogy morzsaszerűvé váljon a tészta.
Ekkor egy kicsit magasabbra veszem a lángot, és hagyom, hogy megpirúljon egy kicsit, de azért kevergetem tovább.
Izlés dolga, hogy mennyire pirítjuk meg.
Bármilyen lekvárral, és porcukorral tálaljuk.
Nálunk akkora sikere volt, hogy holnap csinálhatom a következő adagot !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |