| Ez a leves ízvilágában a vadas mártáshoz hasonlít, de mindenképpen nagyon finom !
Hentes leves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, olaj, 30 dkb sertéscomb,
- 30 dkg csirkemáj, 2-3 db répa, 2 db zöldség,
- 2 db paprika, 2 db paradicsom, só, bors,
- 1 evők. cukor, 1 evők. mustár, 1 db babérlevél,
- 1,5 evők. liszt, 1,5 dl tejföl.
Elkészítése:
Egy kevés olajon elkezdem párólni az apróra vágott vöröshagymát, a felkockázott húst rádobom, és együtt pirítom őket tovább.
Hozzáadom a felkockázott répát, és zöldséget, és tovább pirítom őket. Hozzáadom a mustárt, és a cukrot, és még azzal is lepirítom egy kicsit.
Ezután felöntöm 2 liter vízzel, beledobom a babérlevelet, és felfőzöm.
Ha felfőtt akkor kis gázon, fedővel főzöm tovább.
Ha már félig puha a hús, akkor teszem bele a májakat, és megfűszerezem az egészet.
Csak a legvégén teszem bele a felszeletelt paradicsomot, és paprikát.
Ha már minden puha, akkor a lisztet csomómentesen elkeverem a tejföllel, és ezzel behabarom a levest.
Ezután meg kell kostólni, és pikánsra ízesíteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |