| Ez a leves zvilgban a vadas mrtshoz hasonlt, de mindenkppen nagyon finom !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1250164140_07862.)
Hentes leves
Hozzvalk:
- 1 fej vrshagyma, olaj, 30 dkb sertscomb,
- 30 dkg csirkemj, 2-3 db rpa, 2 db zldsg,
- 2 db paprika, 2 db paradicsom, s, bors,
- 1 evk. cukor, 1 evk. mustr, 1 db babrlevl,
- 1,5 evk. liszt, 1,5 dl tejfl.
Elksztse:
Egy kevs olajon elkezdem prlni az aprra vgott vrshagymt, a felkockzott hst rdobom, s egytt pirtom ket tovbb.
Hozzadom a felkockzott rpt, s zldsget, s tovbb pirtom ket. Hozzadom a mustrt, s a cukrot, s mg azzal is lepirtom egy kicsit.
Ezutn felntm 2 liter vzzel, beledobom a babrlevelet, s felfzm.
Ha felftt akkor kis gzon, fedvel fzm tovbb.
Ha mr flig puha a hs, akkor teszem bele a mjakat, s megfszerezem az egszet.
Csak a legvgn teszem bele a felszeletelt paradicsomot, s paprikt.
Ha mr minden puha, akkor a lisztet csommentesen elkeverem a tejfllel, s ezzel behabarom a levest.
Ezutn meg kell kostlni, s piknsra zesteni.
J tvgyat kvnok hozz !
| |