| Kicsit lecsós, szaftos, és nagyon finom, laktató étel !
Debreceni aprópecsenye
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, 60 dkg sertéscomb,
- pirospaprika, 3 db fehérpaprika,
- 3 db paradicsom, só, bors, 2 pár debreceni,
- olaj.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott húst. Ha az már levet engedett, akkor fedő alatt, kis gázon, elkezdem főzni, de ha elfőtte, akkor adok hozzá még egy kicsit. Fél órát főzöm így, közben sózom, borsozom, pirospaprikázom.
Ezután belerakom a felszeletelt paprikát, a megpucolt, és felkarikázott paradicsomot, és tovább főzöm.
Egy serpenyőbe teszek pici olajat, és azon a felkarikázott debreceni kolbászt átpirítom.
Ha már a hús megpuhúlt, akkorra már jó sok levet engednek a zöldségek, akkor adom hozzá a kolbászkarikákat, keverek egyet rajta, és már készen is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |