| Hagyomnyos mdon, csirkeszrnnyal gazdagtva !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1249561456_08817.)
Lebbencsleves gazdagon
Hozzvalk:
- 15 dkg lebbencstszta, olaj, 3-4 db rpa,
- 4 db burgonya, 4-5 db csirkeszrny, s, bors,
- pirospaprika, petrezselyemzld, zellerzld,
- 1 fehrrpa, tej.
Elksztse:
Egy nagyobb fazkba, pici olajon megpirtom a tsztt, s ha ksz, akkor mindet kiszedem. A maradk olajba rakom a karikzott rpt, s a kockzott krumplit. Elkezdem ket pirtani, hozzadom a szrnyakat, s egytt pirtom ket tovbb.
Ha ksz, akkor lehzom a tzrl, s meghintem pirospaprikval, s mr csak kis gzon pirtom egy kicsit, s felengedem 2,5 liter vzzel. Beledobom mg a fehrrpt, a zellerzldet, az aprra vgott petrezselymet, s felfzm.
Ha felftt, akkor kis gzra veszem, szom, borsozom, s fed alatt fzm tovbb.
Ha mr majdnem ksz, akkor teszem bele a tsztt, s ntk hozz kb. 1 dl tejet, mert attl jl megdagadnak a lebbencsek!
Mr csak addig fzm, amg a tszta meg nem puhul, s kszen is van !
J tvgyat kvnok hozz !
| |