| Hagyományos módon, csirkeszárnnyal gazdagítva !
Lebbencsleves gazdagon
Hozzávalók:
- 15 dkg lebbencstészta, olaj, 3-4 db répa,
- 4 db burgonya, 4-5 db csirkeszárny, só, bors,
- pirospaprika, petrezselyemzöld, zellerzöld,
- 1 fehérrépa, tej.
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékba, pici olajon megpirítom a tésztát, és ha kész, akkor mindet kiszedem. A maradék olajba rakom a karikázott répát, és a kockázott krumplit. Elkezdem őket pirítani, hozzáadom a szárnyakat, és együtt pirítom őket tovább.
Ha kész, akkor lehúzom a tűzről, és meghintem pirospaprikával, és már csak kis gázon pirítom egy kicsit, és felengedem 2,5 liter vízzel. Beledobom még a fehérrépát, a zellerzöldet, az apróra vágott petrezselymet, és felfőzöm.
Ha felfőtt, akkor kis gázra veszem, sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm tovább.
Ha már majdnem kész, akkor teszem bele a tésztát, és öntök hozzá kb. 1 dl tejet, mert attól jól megdagadnak a lebbencsek!
Már csak addig főzöm, amíg a tészta meg nem puhul, és készen is van !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |