| Ez egy régi recept, csak valahogy elfelejtkeztem róla, pedig tuti befutó, hiszen csak össze kell állítani, és már mehet
is be a sütőbe !
Óvári csirke
Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű csirkedarab,
- 10 dkg feketeerdei sonka, 50 dkg gomba,
- 2 db nagy paradicsom, só, bors,
- grill fűszerkeverék, mustár, reszelt sajt.
Elkészítése:
A csirkedarabokat, én a csont mellett, egy kicsit bevágtam, a gombát és a paradicsomot felszeleteltem, és a grill fűszerkeverék felét jó 3 evőkanál mustárral jól összekevertem. Persze ez a mennyiség a húsok darabszámától is függ.
A sütőmet bekapcsolom 190 fokra.
Egy magas falú tepsibe sütőpapírt teszek, és ebbe rakom a, mustáros kencével bekent húsokat, szép sorban. Megsózom egy kicsit, és megborsozom. Erre sonka szeleteket rakok, hogy beterítsék a húsokat, erre pedig paradicsomkarikák jönnek. Sonka helyett lehet baconszalonnával, vagy füstölt, főtt lapockával, combbal is csinálni.
A tepsimet lefedem alufóliával, és berakom a forró sütőbe, úgy 40 percre. Amikor ezután kiveszem, már jó sok levet enged a gomba, és a paradicsom, de semmi vész, mert már a hús is puha, úgyhogy nyugodtan leveszem a tetejéről az alufóliát, és így is sütöm még 15 percig, hogy főjön el egy kicsit a leve.
Ekkor kiveszem, és jó sok sajttal borítom be, és már csak addig sütöm, amíg az rá nem olvad.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |