| Ígérem ez lesz, egy darabig, az utolsó almás süteményem, de annyi almát kapunk, hogy kezdenem kell vele valamit, ígyhát ez egy újabb almás finomság !
Almáskrémes piskóta
Hozzávalók:
- egy 8 tojásos piskóta,
- 1,2 kg alma, fél citrom, 20 dkg cukor,
- 2 cs. vaníliás puding, 1 dl narancslé, baracklekvár.
Elkészítése:
A szokott módon elkészítem a piskótát, a 20x32-es nagyságú tepsimbe, és hagyom kihűlni. Szép magasnak kell lennie, hogy kényelmesen három lappá tudjam vágni !
Az almákat megpucolom, magházukat kiemelem, és így mérem le, majd lereszelem őket.
Egy lábasba teszem, és meglocsolom a fél citrom levével.
Hozzáadom a cukrot, és elkezdem főzni.
Közben a narancslében csomómentesen elkeverem a pudingporokat, és azt is hozzáadom az almákhoz, és felfőzöm az egészet.
Az eddigieket akár előző nap is megcsinálhatjuk !
Másnap már csak össze kell állítani a süteményt !
Három lappá vágom a piskótát, lerakom az alsó lapot, és megkenem baracklekvárral, rásimítom az almás töltelék felét. Erre kerül a második lap, amit szintén megkenek lekvárral, és a maradék almás tölteléket ráterítem, és erre teszem a harmadik lapot.
A tetejére elég porcukrot szórni, és már ehetjük is !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |