| grem ez lesz, egy darabig, az utols alms stemnyem, de annyi almt kapunk, hogy kezdenem kell vele valamit, gyht ez egy jabb alms finomsg !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1248706705_03679.)
Almskrmes piskta
Hozzvalk:
- egy 8 tojsos piskta,
- 1,2 kg alma, fl citrom, 20 dkg cukor,
- 2 cs. vanlis puding, 1 dl narancsl, baracklekvr.
Elksztse:
A szokott mdon elksztem a pisktt, a 20x32-es nagysg tepsimbe, s hagyom kihlni. Szp magasnak kell lennie, hogy knyelmesen hrom lapp tudjam vgni !
Az almkat megpucolom, maghzukat kiemelem, s gy mrem le, majd lereszelem ket.
Egy lbasba teszem, s meglocsolom a fl citrom levvel.
Hozzadom a cukrot, s elkezdem fzni.
Kzben a narancslben csommentesen elkeverem a pudingporokat, s azt is hozzadom az almkhoz, s felfzm az egszet.
Az eddigieket akr elz nap is megcsinlhatjuk !
Msnap mr csak ssze kell lltani a stemnyt !
Hrom lapp vgom a pisktt, lerakom az als lapot, s megkenem baracklekvrral, rsimtom az alms tltelk felt. Erre kerl a msodik lap, amit szintn megkenek lekvrral, s a maradk alms tltelket rtertem, s erre teszem a harmadik lapot.
A tetejre elg porcukrot szrni, s mr ehetjk is !
J tvgyat kvnok hozz !
| |