|
Ezt a receptet Alznl talltam, s btran megcsinltam, mert tudom, hogy nla csak finomsgok vannak !
Nem csaldtam, radsul mg vendgvrshoz is idelis, mert a hsokat akr elz nap is el lehet prlni !

Bbos hs
Hozzvalk:
- 8 szelet karaj, 2 db zsemle, s, bors,
- 20 dkg fstlt, ftt sonka (karaj, tarja),
- 1 kis fej vrshagyma, 3 kocka fokhagyms zbomba,
- 2 db tojs, olaj, tej, 20 dkg reszelt sajt,
- telzest.
Elksztse:
Elszr a hsokat kiklopfolom, beszom, s kevs olajban mindkt oldalukat kistm, hogy szp sznk legyen.
Ezutn a stsbl kimaradt olajat alntve, egy nagyobb sttepsibe lerakom a hsokat, s mg borsozom is.
Pici vizet alntk, s fed alatt 200 fokon puhra prolom.
Amg ez tart, addig sszelltom a "bbot" !
A zsemlket beztatom egy kis tejbe, addig a fstlt hst aprra vgom, de le is lehet darlni, csak n lusta vagyok a darlt elvenni, meg szeretek is szeletelni !
Ezutn a kis fej hagymt aprra vgom, s kevs olajon, pici sval megprolom.
A zsemlket kicsavarom, hozzadom az aprra vgott fstlt husit, a prolt hagymt, a tojsokat, a reszelt sajt felt,
kevs telzestt, borsot, s a fokhagyms zbombt, s egynem masszv dolgozom ssze, (kzzel) .
Ha mr a hsok a stben megpuhultak, akkor kiveszem ket, leveszem a tepsi tetejt, s minden hs tetejre, rhalmozok a tltelkbl, s mr tet nlkl rakom vissza slni. 10 perc utn kiveszem, rteszem a tetejre mg a maradk sajtot, s ezzel is stm egy kicsit.
Az eredeti receptben kellene mg a tltelkbe aprra vgott petrezselyem, de azt a frjem nem cspi, gyhogy az kimaradt !
J tvgyat kvnok hozz !
| |