| Eredetileg Alíz citromos zöldbablevesét szerettem volna elkészíteni, de mivel a citromjaim közben meghaltak a hűtőben, ezért tárkonyt tettem bele, hiszen azt is szeretjük nagyon.
Nem bántam meg, mert még a gyerekeknél is nagy sikere volt !
Tárkonyos bableves
Hozzávalók:
- fél kg zöldbab, 3 db répa, 1 db fehérrépa,
- só, 2 evők. liszt, 1 db tejföl, cukor, ecet,
- tárkony, 2 pár virsli.
Elkészítése:
A babot 2 liter, sós vízben odateszem főni, és hozzáadom a felkarikázott répát, és fehérrépát is, és felfőzöm.
Ha felfőtt, kis gázra veszem, és lefedve főzöm tovább.
A tejfölben csomómentesre keverem a lisztet, és ha már puha minden, akkor behabarom vele a levest. Hozzáadom a felkarikázott virlsiket, és az egészet újra felfőzöm.
Közben fűszerezem, és kóstolgatom is.
TIPP: Én még felkockázott burgonyát is el tudnék benne képzelni !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |