| Még mindig sok cukkini terem a családban, ígyhát gondoltam kipróbálom a rakott változatát.
Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen finom, még a férjemnek is nagyon ízlett, pedig ő nem szereti a zöldséges dolgokat !
Rakott cukkini darált hússal
Hozzávalók:
- 4 db kisebb cukkini, 50 dkg darált sertéslapocka,
- 1 bögre rizs, olaj, 2 fej vöröshagyma, só, bors,
- 1 cs. Knorr Rafinéria serpenyős gombás alappor,
- fél húsleveskocka, 1 db tejföl, reszelt sajt,
- 2 kocka Fokhagymás ízbomba.
Elkészítése:
Legjobb, ha mindent előző nap megfőzünk, és összerakjuk, így másnap csak sütni kell.
A rizst hagyományos módon a fél leveskockával, és sóval puhára főzöm.
Az egyik fej hagymát apróra vágom, és egy kicsi olajon megpirítom, majd ráteszem a darált húst, és ha már elfőtte a levét, akkor rászórom a gombás alapport, és annyi vizet, hogy éppen ellepje, és fedő alatt puhára főzöm.
A cukkiniket megpucolom, és kockára vágom, majd egy szűrős edényben besózva állni hagyom, hogy a levét kiengedje.
Negyed óra állás után, egy kis olajon megpirítom a másik fej, apróra vágott hagymát, és rádobom a cukkiniket, és kevergetve párolom, amíg kicsit megbarnúlnak.
Ha minden kész, akkor már csak össze kell állítani.
Elő a nagyméretű jénaimat, alúlra a cukkini fele megy, erre az összes rizs, arra pedig az összes darált hús, és ezt még beterítem a maradék cukkinivel.
Így raktam a hűtőbe, másnap pedig a fokhagymás kockát belekevertem a tejfölbe, és ezzel kentem le a tetejét.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütöttem, 20 percig.
Ezután kivettem, beborítottam reszelt sajttal, és visszatettem, amíg a sajt meg nem pirúlt egy kicsit.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |