| Még soha nem csináltam, ezért a grillezett húsok elé, gondoltam jól fog esni. Nem kell bele habarás, igyhát tartottam töle, hogy milyen lesz, de szerencsére nagy sikere volt !
A receptet a Mindmegettén találtam.
Vörösboros meggyleves
Hozzávalók:
- 1 kg meggy (magozva), 1 teásk. őrölt gyömbér,
- 3 dl jó minőségű száraz vörösbor,(cabernet sauvignon),
- 2 evők. méz, cukor, 3 cs. vaniliáscukor,
- 2 teásk. étkezési keményítő, tejszinhab.
Elkészítése:
A meggyet a gyömbérrel, és a borral elkezdem főzni. Ilyenkor elmegy a bor alkoholtartalma, (férjem nagy bánatára), de az íze megmarad. 10 perc rotyogtatás után, beleraktam a mézet, és 2-3 evők. cukrot, és felöntöttem 1,5 liter vizzel.
Ezzel felfőzöm, és ha már felfött, akkor egy pici vizben feloldottam a keményítőt, és belekevertem, és hozzáadtam a vaniliás cukrokat.
Újraforralom, és elzárom alatta a gázt.
Én előző nap már megcsináltam, ígyhát volt idejük az ízeknek összeérni.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |