| Bár nem sütemény, mégsem szerettem volna kihagyni, hiszen egy tartalmas leves után, kiváló élelem, és nem bő olajban kell kisütni, tehát még nagyon diétás is !
A receptet Ludanyó oldalán találtam, köszönet érte !
Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg túró, 25 dkg liszt, csipet só,
- 15 dkg porcukor, 2 db tojás, fél cs. sütőpor,
- olaj, porcukor, lekvár stb.
Elkészítése:
A lisztbe keverem a sütőport, a porcukrot, a sót, és kézzel belekeverem a túrót, a tojásokat, és az egészet jól összedolgozom. Nem kell megijedni, ragacsos tészta lesz !
Egy lisztezett deszkán összegyúrom, de elég sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tészta lesz belőle.
Egy cm-re nyújtom ki, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A sütőmet bekapcsoltam 200 fokra, és két tepsibe sütőpapírt tettem, és kiolajoztam egy ecsettel.
Belerakosgattam egymástól távolabb a pogácsákat, és a tetejüket is megkentem olajjal.
Én egyszerre sütöttem a két tepsit (légkeverősön), de nagyon figyelni kellett, mert hamar sűlnek.
Csak éppen barnásak legyenek, mert az aljuk hamar odakap !
Nekem ebből az adagból 25 db lett, és 10 perc alatt megsűltek !
Porcukorral, és eperlekvárral ettük, de lehet tejföllel, fahéjas porcukorral is fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |