| Az utols adag cseresznyt meg tudtam menteni, hogy ezt a stit el tudjam kszteni, de megrte . . .
A receptrt ksznet Gizinek !

Cseresznys lepny
Hozzvalk:
- 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, csipet s,
- 12 dkg cukor, fl cs. stpor, 2 db tojs,
- 1 cs. instant leszt, fl pohr tejfl.
Tltelk:
- 1 kg magozott cseresznye, 15 dkg cukor,
- 1 cs. vanlis pudingpor, 2 cs. vanlis cukor,
- reszelt citromhj, 1 tesk. fahj.
A tetejre tej.
Elksztse:
A lisztbe szrom az lesztt, a st, s a stport. A margarint belemorzsolgatom, s ha mr szpen eloszlott, akkor teszem hozz a cukrot, egy egsz tojst, s egy tojssrgjt, s a tejflt. Ruganyos tsztv gyrom ssze, s legalbb 1 rra berakom a htbe.
A 20x32 cm-es tepsimet kiblelem stpaprral, a cseresznyt pedig kimagvalom.
A tsztt kiveszem a htbl, s kettvgom.
A felt visszateszem a htbe, a msik felt pedig tepsi nagysgra nyjtom ki, s belehelyezem a tepsimbe.
A maradk tojsfehrjvel megkenem a tetejt, hagy szradjon r.
Addig a cseresznyt sszekeverem a cukorral, a pudingporral, a vanliscukorral, a fahjjal, s a reszelt citromhjjal. Ezt a keverket eloszlatom a tszta tetejn.
Ekkor kapcsolom be a stmet 180 fokra.
A tszta msik felt is kinyjtom, s rbortom a tltelkre.
Megszrklom villval, s megkenem a tetejt tejjel.
Berakom slni 30 percre, ami alatt meg is sl.
Porcukorral megszrva tlalom.
J tvgyat kvnok hozz !
| |