| Egyszer, de finom, tartalmas leves, ami utn mr csak grzes tsztt ksztettem ebdre !
![](//ercsihami.gportal.hu/portal/ercsihami/upload/609625_1245682780_08705.)
Frankfurti leves
Hozzvalk:
- fl fej kelkposzta, 3 db jrpa, 2 db nagy burgonya,
- olaj, 1 nagy vrshagyma, 1 db tejfl, 2 evk. liszt,
- 3 db debreceni kolbsz, s, bors, majoranna, borecet,
- 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika.
Elksztse:
Egy kicsi olajon elkezdem prolni az aprra vgott hagymt, majd ahogy szeletelem gy adom hozz, a karikzott rpkat, s a felkockzott burgonykat. Amg a fokhagymkat megpucolom, addig prolom ket, kevergetve.
Fokhagyma nyomval belenyomom a fokhagymkat, de azokkal mr csak kevs ideig prolom, nehogy meggjenek.
Felntm 2,5 liter vzzel, s felforralom az egszet.
Utna kis gzra veszem, s ekkor szom, borsozom, majorannzom, s teszek bele egy evkanl borecetet.
Ha mr flig megfttek a dolgok benne, akkor rakom bele a vkonyra vgott kposztt, s kszre fzm.
Addig amg f, a felkarikzott kolbszt, kis adagokban, pici olajon, megpirtom, s egy paprtrlre kiszedem.
A tejflben elkeverem a lisztet, s a pirospaprikt, s belekeverem a levesbe, amivel jra felfzm.
A vgn mr csak a kolbszkarikkat rakom bele, s 10 perc mlva elzrom a gzt.
J tvgyat kvnok hozz !
| |