| Egyszerű, de finom, tartalmas leves, ami után már csak grízes tésztát készítettem ebédre !
Frankfurti leves
Hozzávalók:
- fél fej kelkáposzta, 3 db újrépa, 2 db nagy burgonya,
- olaj, 1 nagy vöröshagyma, 1 db tejföl, 2 evők. liszt,
- 3 db debreceni kolbász, só, bors, majoranna, borecet,
- 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika.
Elkészítése:
Egy kicsi olajon elkezdem párolni az apróra vágott hagymát, majd ahogy szeletelem úgy adom hozzá, a karikázott répákat, és a felkockázott burgonyákat. Amíg a fokhagymákat megpucolom, addig párolom őket, kevergetve.
Fokhagyma nyomóval belenyomom a fokhagymákat, de azokkal már csak kevés ideig párolom, nehogy megégjenek.
Felöntöm 2,5 liter vízzel, és felforralom az egészet.
Utána kis gázra veszem, és ekkor sózom, borsozom, majorannázom, és teszek bele egy evőkanál borecetet.
Ha már félig megfőttek a dolgok benne, akkor rakom bele a vékonyra vágott káposztát, és készre főzöm.
Addig amíg fő, a felkarikázott kolbászt, kis adagokban, pici olajon, megpirítom, és egy papírtörlőre kiszedem.
A tejfölben elkeverem a lisztet, és a pirospaprikát, és belekeverem a levesbe, amivel újra felfőzöm.
A végén már csak a kolbászkarikákat rakom bele, és 10 perc múlva elzárom a gázt.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |