| Már régen szerettem volna kipróbálni ezt a sütit, de megérte várni rá, és azt hiszem meg fogom még sütni !
Cappuccino szelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db tojás, 30 dkg porcukor, 7 evők. forró víz, só,
- 20 dkg liszt, 1 púpos evők. kakaó, fél cs. sütőpor.
Krém:
- 2 cs. tejszínízű pudingpor, 6,5 dl tej,
- 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor,
- 1 evők. kakaó, 1 evők. főzött kávé.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket, egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a vízzel és a porcukorral, 5 percig kavarom.
A lisztbe keverem a kakaót, és a sütőport.
A lisztes keveréket belekavarom a sárgájákhoz.
A 36x23 cm-es tepsimet kibélelem sütőpapírral, és a sütőmet bekapcsolom 175 fokra.
A tojásfehérjéket kemény habbá, - szinte túróssá - verem fel, és egy lapát segítségével belekeverem a lisztes masszámhoz.
A tepsibe öntöm, és elegyengetem.
Berakom sűlni, de 10 perc után leveszem a hőt 160 fokra. Így sütöm még 20 percig, ami alatt nekem készen is lett, de mindig ellenőrzöm !
A krémhez a pudingokat sűrű krémmé főzöm a tejben.
A puha margarint összekeverem a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként belekeverem.
A kisűlt, és kihűlt piskótámra kenem egyenletesen a fehér krém felét. A maradék krémbe keverem a kávét, és a kakaót, és ezt kenem a fehér krém tetejére.
Ekkor én beraktam a hűtőbe, hogy jól megszilárdúljon, és csak ezután tettem rá a csokimázt.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |