| Laplt mg a kamrm mlyn epres puding, gyht fel kellett hasznlnom, gyhogy kreltam egy stit, ami egsz j lett. . .

Eperkrmes szelet
Hozzvalk:
Tszta:
- 6 db tojs, 30 dkg porcukor, csipet s,
- 7 evk. meleg vz, 20 dkg liszt, fl cs. stpor,
- 1 ppos evk. kaka.
Krm:
- 2 cs. epres puding, 6,5 dl tej, 2 cs. vanlis cukor,
- 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Elksztse:
A tojsokat kettvlasztom, s a fehrjket, egy csipet sval, berakom a htbe.
A srgjkat a meleg vzzel, s a porcukorral - legalbb 5 percig - habosra keverem.
A lisztbe keverem a stport, s a kakat, s ezt a keverket beleszitlom a srgjkhoz, s jl sszekeverem.
A 20x32 cm-es tepsimet betertem stpaprral, a stmet pedig 175 fokra kapcsolom be.
A fehrjket kemny habb, - szinte trss - verem fel, s egy nagy lapt segtsgvel, vatosan a lisztes masszmhoz kavarom, hogy ne trjn ssze nagyon.
A ksz pisktamasszt belentm a tepsimbe, s berakom slni, de 10 perc utn leveszem 160 fokra a ht, s gy stm mg vagy 20 percig.
Ekzben a pudingporokat a tejben srre fzm, a vanlis cukrokkal, s mg forrn folpackkal takarom be a tetejt, gy nem lesz brs.
A puha margarinban a porcukrot habosra kavarom, s a mr kihlt pudingot aprnknt belekeverem, hogy szp sima krmes llaga legyen.
A kihlt pisktmat vzszintesen kt lapp vgom, s megtltm a krmmel.
A tetejre lehet csokimzt tenni, de nekem mg volt a puncstorta mzbl a fagyasztmba, s azt tettem r.
J tvgyat kvnok hozz !
| |