| Omlós lapok között, lágy baracklekvár, a tetején pedig ropogós hab !
Érdemes kipróbálni !
Habos lekváros szelet
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin,
- fél cs. sütőpor, 1 tojássárgája, 6-7 evők. tej,
- baracklekvár, 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sütőport, és elmorzsolgatom benne a margarint. Ha már nincsenek benne nagy csomók, akkor teszem bele a cukrot, a tojássárgáját, és apránként a tejet. Akkor jó a tészta, ha nem ragacsos, és szépen lehet nyújtani.
Ebben az állapotában akár egy egész éjszakára is a hűtőbe rakhatjuk, de pár órára mindenképpen célszerű !
A 20x32-cm-es tepsimet kimargarinoztam.
Később elővettem a tésztámat, és három felé vettem.
Az első adagot tepsi méretűre nyújtom, és belefektetem a tepsimbe, majd jól megkenem lekvárral.
( Közben a sütőmet bekapcsoltam 175 fokra.)
Erre jön a második kinyújtott lap, amit szintén megkenek lekvárral, és a harmadik kinyújtott lappal befedem.
Megszurkálom a lap tetejét, és mehet is a sütőbe !
Én 20 percig sütöttem, de közben gőz fölött felvertem a tojásfehérjéket, és ha már keményedni kezdett, akkor kis adagokban hozzáadtam a porcukrot is.
Amikor kemény, és fényes lesz a hab, akkor kiveszem a sütőből a tésztát, és egyenletesen rákenem a habot.
Ekkor én levettem 160 fokra a hőmérsékletet, és visszaraktam még 20 percre a tésztámat.
Addig sütöm, amíg a hab a tetején szép világos barna nem lesz.
Persze, mint minden omlós süti, ez is másnap a legfinomabb, de mi sosem bírjuk ki addig a kóstolást !
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |