| Omls lapok kztt, lgy baracklekvr, a tetejn pedig ropogs hab !
rdemes kiprblni !

Habos lekvros szelet
Hozzvalk:
- 40 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin,
- fl cs. stpor, 1 tojssrgja, 6-7 evk. tej,
- baracklekvr, 3 tojsfehrje, 15 dkg porcukor.
Elksztse:
A lisztben elkeverem a stport, s elmorzsolgatom benne a margarint. Ha mr nincsenek benne nagy csomk, akkor teszem bele a cukrot, a tojssrgjt, s aprnknt a tejet. Akkor j a tszta, ha nem ragacsos, s szpen lehet nyjtani.
Ebben az llapotban akr egy egsz jszakra is a htbe rakhatjuk, de pr rra mindenkppen clszer !
A 20x32-cm-es tepsimet kimargarinoztam.
Ksbb elvettem a tsztmat, s hrom fel vettem.
Az els adagot tepsi mretre nyjtom, s belefektetem a tepsimbe, majd jl megkenem lekvrral.
( Kzben a stmet bekapcsoltam 175 fokra.)
Erre jn a msodik kinyjtott lap, amit szintn megkenek lekvrral, s a harmadik kinyjtott lappal befedem.
Megszurklom a lap tetejt, s mehet is a stbe !
n 20 percig stttem, de kzben gz fltt felvertem a tojsfehrjket, s ha mr kemnyedni kezdett, akkor kis adagokban hozzadtam a porcukrot is.
Amikor kemny, s fnyes lesz a hab, akkor kiveszem a stbl a tsztt, s egyenletesen rkenem a habot.
Ekkor n levettem 160 fokra a hmrskletet, s visszaraktam mg 20 percre a tsztmat.
Addig stm, amg a hab a tetejn szp vilgos barna nem lesz.
Persze, mint minden omls sti, ez is msnap a legfinomabb, de mi sosem brjuk ki addig a kstolst !
J tvgyat kvnok hozz !
| |