| Ez nem a hagyományos mézes tésztájú, mert akinek készűl, az allergiás a mézre.
Egy évben egyszer-kétszer sütök ilyet, mert ez A Barátnőm kedvenc sütije, és amikor haza jön, akkor ezzel lepem meg !
Kókuszkocka
Hozzávalók:
- 4 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor,
- 25 dkg liszt, 1 dl víz, 0,5 dl olaj, só.
- 35 dkg margarin, 35 dkg cukor, 5 evők. kakaó,
- 10 evők. tej, 3-5 evők. rum, kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a porcukorral, a vízzel, és az olajjal, legalább 5 percig keverem, amíg jó habos nem lesz.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és ezt hozzászitálom, a sárgájához, majd egyneművé keverem.
Ekkor kiolajozok, és belisztezek egy 20x32- cm-es tepsit, és a sütőmet 175 fokra bekapcsolom.
A fehérjéket kemény habbá felverem, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámhoz keverem.
Beleöntöm a tepsibe, és berakom sűlni, de 10 perc után 160 fokra csökkentem a hőmérsékletet.
Nekem 30-35 perc alatt sűlt meg.
A mártáshoz a margarint elkezdem felolvasztani, és belerakom a cukrot, a kakaót, a tejet, és a rumot, és addig főzöm, amíg fel nem forr, aztán már készen is van.
A kisűlt, és kihűlt tésztámat felszeletelem, és villára szúrva, belemártom a kakaós mártásba, majd kókuszreszelékben hempergetem meg.
Ez a tészta jobban megszívja magát a mártással, ígyhát nem szabad sokáig benne tartani, mert különben törik.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
| |